AKİL Haber Ajansı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 2010 yılında kurulan Akdeniz İletişim (Akil) Haber Ajansı, gazeteciliğe ilgi duyan her bölümden öğrenciye, teorik eğitimi uygulamaya geçirmeyi ve haber odası deneyimi kazandırmayı amaçlıyor. Haber toplama/ yazma, görüntü kaydetme ve editörlük aşamalarının bütününde öğrencilerin sorumluluk aldığı Akil Haber Ajansı’nda öğrenciler gerek haber kaynaklarıyla gerekse sahadaki diğer gazetecilerle iletişim kurarak sektör deneyimi kazanırken aynı zamanda kenti tanıma fırsatı buluyor. Kültür-sanat, spor, ekonomi, sağlık, araştırma-inceleme gibi birçok alanda farklı yazı türlerinde haber üretilen Akil Haber Ajansı’nda öğrenciler, gazeteciliğin hangi uzmanlık alanına ilgi duyduklarına dair de bir gelişim sürecinden geçiyor.
Öğrencilerin rutin ve özel haberleri, “akil.akdeniz.edu.tr” adresinde okuyucuyla buluşurken eş zamanlı olarak ajansın sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor. Sitede paylaşılan haberlerden oluşturulan seçkiyse dönemlik olarak yılda 2 kere yayınlanan ‘Akdeniz İletişim’ gazetesinde yayınlanıyor. ‘Akdeniz İletişim’ gazetesinin tasarım sürecinde de öğrencilerin sorumluluk alması sağlanılarak, masaüstü uygulamalara ilgi duyan öğrencilerin de gelişimine katkı sunulması hedefleniyor. Basılı ve internet haberciliğine ek olarak Akil Haber Ajansı bünyesinde öğrenciler YouTube, Instagram, TikTok gibi mecralar için ürettikleri spesifik haberlerle sosyal medya haberciliğini de deneyimliyor.

AKİL Haber Ajansı Koordinatörleri

Öğr. Gör. Ayşen YALMAN