Tarihçe

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, 28 Mart 1983 tarih ve 2809 sayılı kanunun ek 30. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nun 12.08.1998 tarih ve 98/11614 sayılı kararı ile kuruldu. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan İletişim Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinde 1196 öğrenciye eğitim vererek Türkiye’nin en çok tercih edilen iletişim fakültelerinden biri haline geldi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2014 yılı itibariyle 3 profesör, 10 doçent, 9 yardımcı doçent, 7 öğretim görevlisi, 20 araştırma görevlisi, 5 uzman, 1 okutman ve 16 idari personelin görev yaptığı büyük bir iletişim fakültesi haline geldi. Öğrencilerimize yönelik nitelikli eğitim programlarının yanında fakültemiz, kurumsal bir vatandaş olarak, kamu yararı ve sosyal sorumluluk bilinci ile sektör ve üniversite ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda tüm paydaşları ile çok yönlü işbirlikleri geliştirerek çeşitli projeler üretiyor, proje çıktıları nitelikli eğitimimize katkı sağlarken aynı zamanda toplumsal faydaya da dönüşüyor. Geliştirdiğimiz nitelikli eğitim programlarımız, alanında uzman öğretim kadromuz ve çağın gereklerine uygun teknik altyapımızla ülkemizin en başarılı iletişim fakültelerinden biri olmakta kararlıyız.