“Soma’da Bir Çocuk Bin Renk” Projesi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ‘Soma’nın tek rengi siyah değildir’ sloganıyla yepyeni bir projeye imza atıyor.
24 – 26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Soma’da Bir Çocuk Bin Renk” adlı İletişim Atölyesi’nde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Somalı çocuklarla birlikte gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf sergisi ve reklam çekimi gerçekleştirecek. Böylece proje ile Soma’da hayatın tüm renkleri el ele ortaya çıkartılacak.
İletişim Atölyesi’nin ilk günü olan 24 Ekim’de, Somalı çocuklara Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından gazete, fotoğraf, kısa film, radyo programı, reklam çekimi hakkında eğitim verilecek. Verilen eğitimin ardından, proje kapsamında sağlanan destekler ile alınan fotoğraf makineleri Somalı çocuklara hediye edilecek ve iki gün boyunca çocuklarla birlikte üretimler gerçekleştirilecek.

İletişim Atölyesi’nin son günü olan 26 Ekim Pazar günü, çocukların ürettiği ürünlerin sergileneceği kısa bir gösterim yapılacak. Aynı gün ayrıca, Soma’daki tüm çocukların katılımı ile bir uçurtma şenliği de gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında konuşan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık şunları söyledi: “Fakülte olarak eğitim-öğretim misyonumuzun yanında, ikinci misyonumuz sosyal sorumluluk bilinciyle desteğimize ihtiyaç duyan herkese mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmak ve bu tür konularda farkındalığı arttırmaktır. Bu misyon çerçevesinde Soma’da yaşayan çocuklarla hem bir araya gelmek hem de onlara manevi bir destek sağlamak amacıyla bir iletişim atölyesi gerçekleştireceğiz. Umarız yapacağımız proje ile güzel bir bir kaynaşma ortamı yaratırız. Projemizde başta proje ortağımız olan Soma Kaymakamlığı olmak üzere TT Hotels, Tantur, NBK Touristic ve Vestel’e vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”