Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü

Radyo, Televizyon ve Sinema sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda yetişen öğrencilerimiz, alanında uzman, yeterli donanıma sahip yaratıcı birer genç iletişimci olarak bölümümüzden mezun olmaktadır. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, sinema sektörüne yönelik olduğu kadar, radyo ve televizyon alanında da başarılı eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenciler, bölümümüz AKÜN TV, UNİ FM ve AİFA uygulamalı eğitim atölyelerinde yer alarak, derslerde öğrendikleri teorik eğitimlerini, eğitim çıktıları olarak paylaşma imkânına sahip olmaktadır. Bölümümüz ana bilim dalı çatısı altında lisansüstü eğitime yönelik yüksek lisans programı bulunmakta olup, doktora programının faaliyete geçirilmesi için de hızlı bir çalışma yürütülmektedir. Alanında deneyimli akademik kadromuzun çabaları, kuramsal eğitimde de başarılı olmamızı sağlamaktadır.

Akademik Personel

İletişim Fakültesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerin tabi olduğu müfredata aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

2021 RTS MÜFREDAT (1.SINIF)

2020 RTS MÜFREDAT (2.SINIF)

2019 RTS MÜFREDAT(3.SINIF)

2018 RTS MÜFREDAT(4. SINIF)

Son Güncelleme : 17 Ağustos Çarşamba 2016