Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü

2007/2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü hem yaratıcı, nitelikli, medyaya farklı açılardan yaklaşabilen, eleştirel düşünebilme yetisine sahip öğrenciler yetiştirmeyi hem de Türkiye’de medya alanında yapılan çalışmalara öncülük etmeyi hedefliyor. Radyo yapımcılığı, televizyon yayıncılığı ve film yapımcılığı/yönetmenliği alanlarında uygulamalı ve teorik derslerin birbirini desteklercesine verildiği bölümümüzde biz, çalışma alanında öğrencilerimizin uygulamalarda yaratıcılıklarını en verimli şekilde kullanabilmeleri sağlayacak kuramsal bilgiyi, entelektüel ve eleştirel bir bakış açısıyla bütünleştirmelerini amaçlıyoruz. Bölümümüzdeki nitelikli eğitim anlayışımızı sektörel ihtiyaçları göz ardı etmeden sürekli güncelleyerek geliştiriyoruz.

Öğrencilerimize, 24 saat kesintisiz yayın yapan uygulama radyomuz Üniversite FM, radyo stüdyosumuz, video kurgu odamız ve geniş film arşivimizle alandaki uygulamalara ulaşma ve kendilerini en üst düzeyde geliştirebilme imkanı sağlıyoruz. Mezunlarımız gerek kamera önünde gerekse kamera arkasında pek çok görevle yer alırken gelişen sektöre hayat veriyor, bu geniş çalışma alanının içinde kameraman, senaryo –metin yazarı,  muhabir, kurgucu, sunucu, yapımcı, yönetmen, genel yayın yönetmeni gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabiliyor.

Akademik Personel

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında İletişim Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin tabi olduğu müfredata aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Ders Kataloğu

Son Güncelleme : 17 Ağustos Çarşamba 2016