Akdeniz Üniversitesi | İletişim Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Örgütlerle paydaşları arasında ilişki kurabilecek ve bu ilişkileri yöneterek iletişim uygulamaları üretebilecek donanıma sahip, etik değerlere bağlı öğrenciler yetiştiren bölümümüz, özel şirketlere, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına kuramsal ve uygulamalı bilgilerle donatılmış halkla ilişkiler ve reklam uzmanları kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerimize iletişim becerilerini en üst düzeyde geliştirebilecekleri bir eğitim ortamı sunan bölümümüzde  bölüm derslerinin yanısıra internet ve multimedya gibi yeni çalışma alanları ile ilgili dersler de veriliyor,  aynı zamanda öğrencilerimiz, halkla ilişkiler ve reklam alanına ek olarak Gazetecilik ve Radyo ve Televizyon gibi iletişimin farklı alanlarından dersler alıyorlar.

Tüm bu kuramsal ve uygulamalı derslerdeki deneyimleriyle bölüm öğrencileri tarafından gerçekleştirilen projeler iletişim sektörlerindeki çeşitli kuruluş ve örgütler tarafından ödüllendiriliyor.  Ayrıca bölümümüz, öğrencilerimize sektörel deneyimlerini zenginleştirmek amacıyla pek çok kamu ve özel kuruluşta öğrenimleri süresince gönüllü staj olanakları da sunuyor. Mezunlarımız için geniş bir çalışma alanı bulunuyor. Reklam ve halkla ilişkiler ajanslarında, siyasi ve kurumsal danışmanlık şirketlerinde medya planlama ve satın alma şirketlerinde, sivil toplum örgütlerinde, in-house ajanslarda ve sektördeki tüm şirketlerde halkla ilişkiler uzmanı, kurumsal iletişim uzmanı, medya ilişkileri uzmanı, ve marka yöneticisi olarak yer alabiliyorlar.

Akademik Personel

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında İletişim Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin tabi olduğu müfredata aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Ders Kataloğu

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yenileme işlemini yaptıran İletişim Fakültesi öğrencilerinin tabi olduğu müfredata aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Ders Kataloğu