Activation Women 50+ AB Projesi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin AB K2 Stratejik Ortaklıklar Projesi olarak “Activation Women 50+” adlı proje başvurusu kabul edildi. Polonya, İspanya, Litvanya, Slovenya ve Finlandiya ortaklığındaki 2 yıl sürecek proje kapsamında, 50 yaş üstü kadınların sosyal yaşam ve iş hayatında aktif hale getirilmesi amaçlandı. Projede öncelikle 50 yaş üstü kadınların beklentilerini öğrenmek amacıyla her ülke katılımcılarına 100’er anket uyguladı. Sonuçlar doğrultusunda kendini gerçekleştirme, hayat boyu öğrenme ve gönüllülük alanlarına ilişkin öğrenme modülleri geliştirilecektir. Bu modüller Eylül ayında Litvanya’da gerçekleştirilecek proje toplantısında kararlaştırılacaktır.

16 Mayıs 2016 tarihinde fakültemizde gerçekleştirilen Yaygınlaştırma Etkinliği’nin yanı sıra, 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya’nın Murcia kentinde de toplantı yapılmış, yaygınlaştırma seminerlerinin değerlendirmesi yapılmıştır. Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Uçar İlbuğa, Arş. Gör. Hediye Aydoğan ve Uzm. Banu Karademir Arun tarafından yapılan sunumlar ve proje çıktısı Rehber aşağıda sunulmuştur.

Emine_Ucar_İlbuga_Sunum_2016

Presentation_res-asst Hediye Aydogan